• DSC 9703
 • RestFoodsLemonPie
 • DSC 9708
 • DSC 9715
 • DSC 9720
 • Harry's Paradise garden and the apartments complex.
 • Harry's: The garden block.
 • Sailing boats in Emporios bay.
 • Happy breakfast!
 • Evdokia's legendary lemon-pie!
 • A relaxing corner in the garden.
 • View of the Summer House from the Yoga studio.
 • Another relaxing corner at Harry's!

Οι γονείς μου Χαράλαμπος (Harry) Πασσάς και Αλεξάνδρα, συναντήθηκαν και παντρεύτηκαν στην Αυστραλία, όπου είχαν μεταναστεύσει. Το 1969, αποφάσισαν να επιστρέψουν μόνιμα στην Κάλυμνο, όπου αποφάσισαν το 1979 να δημιουργήσουν το δικό τους "παράδεισο" στον Εμπορειό, όπου περνούσε τα Καλοκαίρια του ο πατέρας μου και τον αγαπούσε πολύ! Εργαζόμενοι σκληρά, για πολλά χρόνια, κατάφεραν να δημιουργήσουν στη θέση ενός κακοτράχαλου βουνού, αυτό που μπορούμε πιά να απολαύσουμε όλοι!

Χαράλαμπος ΠασσάςΑλεξάνδρα ΠασσάΤο ξενοδοχείο ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων μας, βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού σε ένα ήσυχο χωριουδάκι ψαράδων και βοσκών που λέγεται Εμπορειός. Το όνομα προέρχεται από την αρχαία ονομασία "εμπορείον" μιά που αυτό το χωριουδάκι, ήταν το πρώτο εμπορικό λιμάνι του νησιού. Είναι ένα μικρό, γραφικό χωριουδάκι με μικρά σπίτια και στενά δρομάκια. Υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και μερικά εστιατόρια κι ένα καφενείο, καθώς και μερικές ήρεμες παραλίες σε μικρή απόσταση προσβάσιμες με τα πόδια. Η εκκλησία του χωριού έχει ένα κάτασπρο καμπαναριό με ένα γαλάζιο τρούλο. Ο Εμπορειός είναι η αρχή καθώς και το τέλος μερικών από τα πιό ενδιαφέροντα περιπατητικά μονοπάτια του νησιού. Είναι σε απόσταση είτε πεζοπορίας, είτε ποδηλασίας από μερικούς από τους πιό ενδιαφέροντες αναρριχητικούς τομείς του νησιού, και φιλοξενεί 3 από τους πιό απαιτητικούς: Την "Styx", τον "Francois Guillot" και το "Kastri".

Ο Εμπορειός είναι επίσης και ενδιαφέρων ιστιοπλοϊκός προορισμός και αποτελεί το καταφύγιο πολλών ιστιοπλοϊκών και άλλων σκαφών. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ναυτικούς, επιστρέφουν κάθε χρόνο πράγμα που δείχνει την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν εδώ.

Οι κάτοκοι του Εμπορειού είναι απλοί, ανοιχτόκαρδοι και ζεστοί άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να κάνουν τον επισκέπτη να νοιώσει σαν το σπίτι του με κάθε τρόπο, έτσι ώστε η διαμονή του να του μείνει αξέχαστη! Δεν είναι καθόλου περίεργο που μερικοί μας θεωρούν ένα κομμάτι του παράδεισου στην Γή!

Local Weather

Cloudy

15°C

Cloudy
Humidity: 58%
Wind: S at 6.44 km/h
Sunday
Scattered showers
9°C / 18°C
Monday
Showers
12°C / 17°C

Τα δωμάτια και οι άλλες διαμονές μας

Sunflowers

Sunflowers

1ος όροφος

Διπλό κρεβάτι, μπάνιο, στεγνωτήρας μαλλιών, κουζίνα, κλιματισμός, μπαλκόνι με θέα του κήπου και του κόλπου του Εμπορειού.

Gemini

Gemini

Ισόγειο

2 μονά κρεβάτια, μπάνιο, στεγνωτήρας μαλλιών, κουζίνα, κλιματισμός, μπαλκόνι με θέα στον κήπο. Μαζί με το επόμενο, αποτελεί ένα οικογενειακό διαμέρισμα.

Τοπικές πληροφορίες

Δεχόμαστε όλες τις πιστωτικές κάρτες.
Με την άφιξη στο λιμάνι της Πόθιας και στην είσοδο του, μπορείτε να βρείτε το Δημοτικό Γραφείο Τουρισμού. Εκεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το νησί, την διαμονή, τα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων, της Δημοτικής Συγκοινωνίας κλπ.

Τρόποι επαφής
 1ο E-mail:  
 2ο E-mail:  
 Τηλ:  +30 22430 29299
Ωράριο:  ΔΕ - ΠΑ 07:30 - 15:00

Τα δρομολόγια της Blue Star Ferries πρός/από την Κάλυμνο, με ανανέωση από το επίσημο site της εταιρείας. Κλίκ εδώ.
Το πρόγραμμα των Καταμαράν για/από την Κάλυμνο, σύμφωνα με το site της Dodekanisos Seaways. Ελέγξτε εδώ.
Υπάρχει ένας εξαιρετικός οδηγός για τον κόσμο που απολαμβάνει τις χιλιάδες διαδρομές που προσφέρει το νησί! Είναι το climbkalymnos.com, και εκτός από το γεγονός ότι είναι η καλύτερη προσπάθεια συγκέντρωσης της σχετικής πληροφορίας σ' ένα μέρος, συντηρείται από τον κ. Άρη Θεοδωρόπουλο, τον άνθρωπο πίσω από την εγκαθίδρυση της Καλύμνου σαν ένα ασφαλές και όμορφο μέρος για αναρρίχηση μετά την ανακάλυψή της από τον Andrea di Bari!
Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πόθια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Φιλοξενεί κατά κύριο λόγο τα αγάλματα που ανακαλύφθηκαν κοντά στον ναό του Καλυδναίου Απόλλωνα ριγμένα μέσα σε ένα χριστιανικό "αποθετήριο". Μετά την συντήρησή τους από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, εκτίθενται εκεί.

{modal images/Lady.jpg|Title=Lady of Kalymnos}loK{/modal}Υπάρχει ένα ειδικά, το οποίο είναι μέσα στα λίγα υπερφυσικά (μεγαλύτερα του φυσικού μεγέθους) αγάλματα που ανακαλύφθηκαν στην Ελληνική επικράτεια. Λέγεται η "Κυρά της Καλύμνου" και είναι υπέροχο!

Υπάρχουν ακόμη ένας υπερφυσικός μαρμάρινος Ασκληπιός, μια Κόρη (γυναικεία μορφή του Κούρου) και ένας ερμαφρόδιτος που είναι αθλητικό αφιέρωμα, ανάμεσα στα περισσότερα από 125 αγάλματα που αποτελούν την συλλογή! Υπάρχει ακόμη η έκθεση για τη βυζαντινή περίοδο, και η Νεολιθική συλλογή από το Βαθύ.

Γρήγορα πλοία πρός/από την Κάλυμνο με χρόνο ταξιδιού περίπου 20 λεπτά. Είναι η Δημοτική Ναυτιλιακή Εταιρεία Καλύμνου με γρήγορα πλοία από/πρός το Μαστιχάρι κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κώ. Πρακτικότατο, με συχνά δρομολόγια, και περιμένει την τελευταία πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών που προσγειώνεται στην Κώ. Κλίκ εδώ

Earth

Earth

1ος όροφος

Διπλό κρεβάτι, μπάνιο, στεγνωτήρας μαλλιών, κουζίνα, κλιματισμός, μπαλκόνι με θέα του κήπου και του κόλπου του Εμπορειού.

Spring

Spring

Ισόγειο

Διπλό κρεβάτι, μπάνιο, στεγνωτήρας μαλλιών, κουζίνα, κλιματισμός, μπαλκόνι με θέα στον κήπο. Το δεύτερο δωμάτιο του οικογενειακού διαμερίσματος.

Villa Alexandra

Villa Alexandra

Κήπος

Ένα παραδοσιακό Καλύμνικο μονόχωρο 120 ετών, με τη δική του αυλή μέσα στον κήπο. Έχει παραδοσιακό, κτιστό κρεβάτι (κρέβατος), κλιματισμό, κουζίνα, μπάνιο.

The Beach

The Beach

1ος όροφος

Διπλό κρεβάτι, μπάνιο, στεγνωτήρας μαλλιών, κουζίνα, κλιματισμός, μπαλκόνι με θέα του κήπου και του κόλπου του Εμπορειού.

The Sea

The Sea

Ισόγειο

2 μονά κρεβάτια, μπάνιο, στεγνωτήρας μαλλιών, κουζίνα, κλιματισμός, μπαλκόνι με θέα στον κήπο. Ένα πολύ ήσυχο δωμάτιο στην γωνία του κτιρίου.

Το Καλοκαιρινό Σπιτάκι

Το Καλοκαιρινό Σπιτάκι

Νότια πλευρά του χωριού

Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο σπίτι, με 2 χώρους για ύπνο, μεγάλη κουζίνα με όλες τις συσκευές 2 μπάνια και ένα υπέροχο, μεγάλο χώρο που κλείνει με γυάλινο "ακκορντεόν"! Έχει ένα όμορφο κήπο για ηλιοθεραπεία και βρίσκεται μόλις 80 μέτρα από την παραλία του Εμποριού.

Guest Inn

Parking

Υπάρχει χώρος για parking μπροστά από τα διαμερίσματα αν τον χρειάζεστε.

Πλυντήριο

Αν χρειαστεί να πλύνετε κάτι, ειδοποιείστε μας!

Wi-Fi

Υπάρχει Wi-Fi το οποίο προσφέρεται δωρεάν, σε όλους τους χώρους αλλά και στην ευρεία περιοχή.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ον/μο*
Please let us know your name.

Email*
Please let us know your email address.

Θέμα*
Please write a subject for your message.

Μήνυμα*
Please let us know your message.

Έλεγχος
ΛΑΘΟΣ!